Na konci světa

První pondělní večer na konci světa poleháváme v postelích a posoucháme zvuky tiše bubnujícího deště skrze otevřené okno. Ačkoli prší, je stále dusno, ale přesto jsme napůl přikryté peřinou s jednotným proužkovaným vzorem. Pokoj ozařuje jen malé světlo nad linkou, které plní prostor pichlavou září. Studentská ubytovna, co bychom chtěli.
Celý měsíc tu strávíme prací. Každé ráno se oblečeme do bílého a vydáme se po odděleních učit se něco nového. Prý. Tak uvidíme.
Zatím to vypadá dobře, hlavní fyzioterapeutka, co nás má na starosti a rozděluje nám úkoly, je moc milá. Vypadá to, že se opravdu podívme na různá místa a vše si budeme moci vyzkoušet. Já vím, to se od praxe tak nějak očekává, ne? Bohužel často tomu tak není. Místo abychom se vzdělávali, zaskakujeme za fyzioterapeuty na dovolené nebo na nemocenské a fungujeme jako levná pracovní síla. Za celý měsíc si pochopitelně nic nevyděláme - vlastně se dostaneme do mínusu. Ale to nebudu rozebírat, to bych se asi zase rozčílila a já už dnešek chci uzavřít v poklidu.

V městečku kromě místa naší praxe nic moc není. I tak jsem se ale odpoledne po práci vydaly prozkoumat náměstí a bízké okolí. Našly jsme strategicky významná místa - vinárnu, cukrárnu, supermarket, pizzerii. Vše v dochozu. Pochopitelně tady žádné MHD nejezdí, prostě není potřeba. Je tu klídek, to zas jo. Jen nevím, co tu budeme ten měsíc dělat. Ale ono se vždycky něco namane. Konečně třeba začnu číst nově půjčené knihy z knihovny. Budu běhat nějak pravidelně a pít kopřivový čaj. Posedávat v altánku. Možná se osvěžím v Labi, když bude pěkně. Nebo budu meditovat a procházet se po okolí. Však je tu pěkně.





Náměstí s radnicí a obry




Staročeské podloubí

Ale jo, to nějak půjde. Hezký týden všem!
Lu Wild

Komentáře

  1. Moc hezké fotky, městečko je opravdu krásné :) Snad si tam najdete aspoň chvilku na relax a i z praxe si něco odnesete:) To s tou levnou pracovní silou znám, naše praxe fungovala stejně (taky ve zdravotnictví) :D

    OdpovědětVymazat
  2. Na kávu nedám dopustit a popravdě si bez ní nedokážu představit den :D Jinak jím nejvíce dopoledne, to protože jsem v práci, v kanclu, a potřebuju asi pořád něco zobat a jíst. A odpoledne je to proto slabší. :DJinak město vypadá příjemně, to bude pro tebe takový měsíční oddych, to člověk jednou za čas potřebuje :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Příroda je krásná :). Mohu mít hloupou otázku, kde to prosím je?

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: To jsem si ale vybraly zaměření :D Nakonec se povedla i návštěva Zoo ![2]: Ani já. Často říkám, že mi v žilách koluje kafe a víno. :D Je pravda, že je tu klídeček.[3]: to je.[4]: Hostinné. Žádný dotaz není hloupý! :)

    OdpovědětVymazat
  5. A jéje o tomhle konci světa něco vím :D je to trn HK kraje (ne, nebydlím tam) a je to takové malé město s důchodci a nefunkčním naprosto vším... Takže měsíc tam nuceně bydlet a pracovat za nic bych rozhodně nemusel, ale zas má to výhodu, krom nádraží tam témeř není hluk :)Zdíša

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kousky dní

Rudý ruský boršč