Nové začátky no.2

Koukejte, koukejte co mám!
Nemůžu uvěřit, že uplynul rok od založení mého prvního Bulletu ! A co nechápu už vůbec je, že zakládám druhý a že jsem vydržela u tvoření opravdu celý rok bez přestávky. Ono mi asi ta výtvarka ze základky chybí...
Nicméně můj nový diář je z kolekce MyRed a ano, je červený. Krásně, zářivě červený, že se na něj nemohu vynadívat, ačkoli ho vlastním již přes měsíc.
A jak se začíná nový diář?






Jak začít se svým novým bullet journalem - na toto téma najdete nespočet videí na youtube, článků na googlu nebo obrázků na Pinterestu. Každému vyhovuje něco jiného, každý máme rozdílný vkus i styl. Mně se osvědčil tzv. Year Log aneb roční přehled. Ten slouží k zapisování událostí, které vím dlouho dopředu, dříve než mám hotový konkrétní měsíc. U mě o jsou třeba praxe (označené modrým, fialovým a zeleným zvýrazňovačem), zubař, předpokládané směny v práci, koncerty, kurzy atd.


Vychází mi vždy šest měsíců na dvojstranu.

Po ročním přehledu následuje dvojstrana, se kterou jsem maximálně spokojená a byl to takový ten momentální nápad. Vlevo vidíte Summary 09/18 - 08/19, což je takové moje shnutí uplynulého roku. Projevila se tu moje potřeba se se starým diářem nějak rozloučit, uzavřít minulou kapitolu, abych mohla začít znovu, nově, lépe. Zároveň jsem si potřebovala motivačně napsat věci, kterých chci během tohoto roku dosáhnout: napsat bakalářku, odchodit si poslední blok praxí, úspěšně odstátnicovat.
Vpravo je moje cestovní stránka, kam si budu do sloupečků zapisovat, kde jsem za ten rok byla. NP Česko-saské Švýcarsko už tam je, co bude dál se uvidí. :)
Vím, že ostatní přidávají na začátek ještě další různé stránky, ale mně to takto stačí.



Následuje tedy první měsíc tohoto diáře - Září. Když se řekne září, vybaví se mi teplé sluneční paprsky pronikající listovím a dopadající na chmýří poletující jentak vzduchem. Typické babí léto. Proto jsem zvolila za téma pampelišky. Chmýří, semínka, květenství, celý stvol.




Září bylo ještě poklidné. Bude hůř.

- začala jsem předcvičovat kondiční cvičení pro ženské
- družila jsem se na teambuildingu se sestřičkama z kliniky a později v září i na volejbalovém (stihli jsme i pouť - svezla jsem se na řetízkáči!)
- strávila jsem s miláčkem prodloužený víkend na dovče
- naběhala/nachodila jsem skoro 30km pro Teribear
- hráli jsme poslední venkovní volejbal v šílený kose
- byla jsem na koncertě Kabátů a v pondělí na oslavě začátku semestru, kde jsme si pěkně zatančily
- jela jsem na otočku do školy pro potvrzení a papíry
- byla svědkem počínající přítelovo rýmičky - zatím žije
- jedu uzavřít chatařskou sezónu
- jo a víkendu budu zas o rok starší

Samozřejmě člověk chodí standartně do práce a tak, ale to jsou obyčejnosti, které již beru jako samozřejmost. (Ale vděčná za ně jsem, to zase jo!)


Poslední strana s klasickým kalendářem na další měsíc, sledovačem spánku a finančním papírkem.


Co se vám vybaví, když se řekne září? Máte rádi podzim? A diáře? :D

Lu Wild
Za pózování patří speciální díky mému rýmovníku.



Komentáře

  1. Bez diára si neviem predstaviť fungovať :D Začala som s ním ešte na strednej a odvtedy je mojim záchrancom každý rok. Vždy som si kupovala už "hotový" diár, s predtlačenými stranami. Toto leto som však do daru dostala veľmi pekný notes a netušila som čo s ním, až mi napadlo, že si z neho spravím diár :D Nanešťastie nie som tak výtvarne zručná ako ty (tie púpavy sú krásne!!), takže je oveľa menej farebný :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je suprový nápad! Ale já se znám, mně by to bohužel nevydrželo :( Každopádně parádní malůvky k tomu! Držím palce, ať u toho zůstaneš tak dlouho, jak jen to jde! 8-)

    OdpovědětVymazat
  3. Máš krásný diář :) Taky si chci na příští rok diář pořídit a doufám,že si s ním i takhle kreativně vyhraju :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ten diář je krásný, ta barva je přesně můj oblíbený odstín červené! Tyhle typy diářů se mi líbí asi nejvíc ze všech, člověk může být kreativní a udělat si vše po svém :)

    OdpovědětVymazat
  5. To je tak hezký, když někdo dokáže být kreativní a umí hezky malovat! :-) Vypadá to opravdu krásně a jde znát, že tě to baví. To já mám diář od A Cup of style a jsem taky spokojená. :-) Jo a když už jsi u té rýmičky..tak přítele chápu, taky mě to potkalo a zrovna jsem měla dvě noční. Opravdu úžasný! :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Musím říct, že taky vedu diář/deník, ale oproti tomu tvému, je to jen hromada random textu, kterej po sobě leckdy ani sama nepřečtu. :D Jasný, je to plné příběhů, ale taky bych chěla mít tenhle výtvarný talent a nějak to ozdobit, jenže když tam chci něco načmárat, má to pak smutnej konec. :D

    OdpovědětVymazat
  7. To je krásný! :) Očividně na to máš vážně talent a bullet journaling ti jde skvěle!

    OdpovědětVymazat
  8. Krásny diár! Celkové spracovanie a dojem hodnotím ako top!! Ja som tiež taká, všetko musím mať dokonalé a vyzdobené podľa seba a v mojom prípade sa v mojom diari nevyzná nikto okrem mňa takže to je fajn 😂 krásny článok, super rozpísané 👌❤️

    OdpovědětVymazat
  9. Zajímavý nápad pojmout diář jako umělecké dílo. Jen bych pak neměla to srdce ho vyhodit. Navíc splněné úkoly škrtám, nesplněné přepisuji, no zkrátka můj diář je jedna velká čmáranice, ve které se vyznám jen já.

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem se o bullet journal začala snažit předloni ke konci roku. Pro začátek jsem zkusila tenký nelinkovaný sešit. Tak tak jsem to vydržela a do dalšího roku jsem vytáhla jeden hezčí a tučnější. Sotva jsem se doplácala do půlky roku a už jsem to zabalila. Teď se opět snažím od září. Silně pochybuji, že se mi to povede dotáhnout do konce. Ale vždy, když mám chuť se diáři věnovat, nemám čas a když mám čas, tak mi to přijde jako povinnost ho dělat. Hrozný, jak u ničeho nevydržím. :D

    OdpovědětVymazat
  11. Krásný bujo! Já vždy jednou za čas pocítím šílenou potřebu založit si svůj, když se dívám na ty krásný na internetu a převážně na Pinterestu. Bohužel mi to nikdy nevydrží, a tak mi nezbývá nic jiného, než to jen obdivovat. Opravdu krásná práce ❤️

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, tvůj diář vypadá opravdu prakticky. Je poznat, že ti tento systém zapisování vyhovuje, protože ho opravdu používáš. Barva nového diáře je kouzelná.
    Sama s BuJo začínám, takže jsem zvědavá, jak mi to půjde a zda u toho vydržím stejně dlouho jako ty. :)Jinak září pro mě znamená nové šance a začátky. Už nejsem školou povinná, ale to zakořeněné očekávání nových věcí se mě od školních let stále drží. :) Dokonce jsem na to téma napsala i článek - <a href="https://www.aridrobna.com/2019/09/zacnete-se-skolnim-rokem-v-novem.html">odkaz na článek</a>Měj se hezky
    …ARI
    FB: <a href="https://www.facebook.com/aridrobna">ARI Drobná</a>
    Blog: <a href="http://www.aridrobna.com">ARI Drobná</a>

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to se mi líbí! já jsem na diáře hrozně ujetá a potřebuju je pořád. Ale takhle hezky vymyšlené je němám, smekám klobouk.
    Koncert Kabátů ti závidím! Já byla naposledy v červnu :/ A můj přítel má nyní taky rýmečku, taky žije ;D

    OdpovědětVymazat
  14. Koukám, že bulletit lze i bez tečkovaného diáře! :) Moc hezké, povedené. Já si začala chystat bullet na příští rok, vrhnu se na něj pořádně od ledna, až dojedu klasický diář. Tak jsem zvědavá, jak dlouho mi vydrží.

    OdpovědětVymazat
  15. Moc se mi líbí tvé diáře. Jsou krásně přehledné, moc pěkně maluješ :).  Přeji Ti všechno nejlepší k narozeninám!
    Se zářím se mi vybaví škola, písnička od Svěráka a Uhlíře, kaštany, zbarvené listí, podzim, babí léto :)

    OdpovědětVymazat
  16. [1]: Viď? :D Bez diáře ani ránu. Hlavně, že plní účel :)[2]: Díky. To jsem si myslela také, ale kupodivu zatím držím :)[3]: Děkuji! Určitě ano, držím palce![4]: Mně právě taky vyhovují. V těch hotových mi vždy něco nesedělo..[5]: Tak doufám, že už jsi vyléčená! S rýmičkou do práce - to je zlo![6]: Jsi dobrá, tyhle deníčky jsem nikdy nezvládla dodržet :D[7]: Děkuji :)[8]: To je ale nejlepší! Hlavně, že se v něm vyznáš ty :D[9]: Zatím také nevyhazuji :)[10]: Ach, to tak znám! Já dělám to, že když mám čas, ale ne chuť, tak se příjemně naladím, pustím si plánovací videa na youtube a ono mě to do nálady dostane. A otevřu si víno :D[11]: Moc díky! :) Také projíždím internet a některé jsou opravdu úžasné![12]: Určitě ano, držím palce :) pořád ještě experimentuji s rozložením, ale opravdu mi tenhle styl sedí :)[13]: Tak hlavně, že žije :D Ten můj taky, rýmička je pryč :D[14]: Jde. Minulý bujo jsem měla úplně nelinkovaný, což teda bylo na hlavu z hlediska neustálého přeměřování a rýsování :D[15]: Pravda, na kaštany jsem zapomněla! Ale přijde mi, že děti už je nesbírají. A my z nich dělali zvířátka a lidi..

    OdpovědětVymazat
  17. Září = začátek školního roku, podzim moc ráda nemám, ale diáře miluju! :-D Bullet journal mi vždycky přišel jako šíleně pracná šílenost, ale letos jsem se párkrát přistihla, že občas myslím na to, že bych to zkusila... a moc se mi líbí, jak si ho vedeš ty. Takový úsporný a přehledný, kdybych do toho šla a uměla tak pěkně psát, tak bych se ho snažila stylizovat stejně. :-D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kousky dní

Rudý ruský boršč