Voděradské bučiny

Zdravím!
Chci se podělit o další výlet za časů korony po našich luzích. Abych byla úplně přesná, po našich bučinách.
Na bezmála 10 km procházku mě vytáhl Miško, slovenský kamarád z Ukrajiny, kterého jsem neviděla snad rok! Časový odstup, ale vůbec nevadil, plácali jsme jedno přes druhé a za celou dobu nebyla nuda. Moc jsme si výlet užili, počasí nám taktak vyšlo, začalo malinko krápat, když jsme docházeli zpět k autu.




Teď už ale něco k samotným Voděradským bučinám. Jsou to bukové lesy v přírodní rezervaci táhnoucí se po březích místních rybníků. Lesy jsou plné turistických tras, které lze různě kombinovat. Trasy jsou příjemné, nenáročné, v dobrém terénu. Vrcholem procházky může být vrcholek kopce Kobyla (asi 500mnm). Bučiny se nacházejí necelou hodinku jízdy autem za Prahou, směrem na jih.


Cesty jsou opravdu příjemné, na kolo úplně ideální! Když teda nejste já a musíte nutně z takhle hezké cesty sejít, abyste se dostali co nejblíž k rybníkům. To se pak ocitnete na pěšince, která vás sice vede přímo podél rybníků, ale je vyšlapaná od zvěře, tudíž se úplně neptá na terén. Bažiny, bláto... No, kdybych zůstala na cestě, nemusela jsem mít tak špinavé boty. Na druhou stranu byc si nic neužila! ;)


Vlevo vidíte bahýnko, kde zvěř chodí pít. My to vzali menší oklikou, ae stejně ty boty vypadaly!


Zase jsme se ale mohli podívat na celou záležitost z druhé stránky. Z druhé strany rybníka. Támhle jsme začínali, tam je start i cíl. A my jsme už tady! Hned je ta scenérie úplně jiná.


Miluji buky. Prostě ano, ta jejich svítivě zelená zeleň je úžasná, jinde nevídaná. Vždycky si přijdu jak v elfím království a ne v obyčejném lese. Navíc zelená barva uklidňuje, krásně pohladí po duši a ještě k tomu pomáhá regeneraci oční sítnice. Když pracujete hodně u počítače a máte unavené oči, doporučuje se pohled na něco zeleného, oči si tak odpočinou a čípky na sítnici se obnovují. To je kouzlo! :)

Tak šup, všichni do lesů!
Lu Wild

Komentáře

  1. Buky jsou nejhezčí na podzim...:)

    OdpovědětVymazat
  2. to je krásné, opravdu, jak z nějakého fantasy světa :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzerá to tam krásne. Takéto prechádzky mám rada, čerstvý vzduch a zelená farba.
    Až sa divím, že moje trekingovky ešte žijú a sú skoro ako nové (samozrejme, po vyčistení) :)

    OdpovědětVymazat
  4. Babička bydlí ve vesničce Bukovice :D Krásné fotky :) Babička ráda chodí na procházky do lesa, už se těším, až budu chodit s ní, stýská se mi po ní, protože ji teď samozřejmě nemůžu navštívit... Hlavně se těším na houbaření :)

    OdpovědětVymazat
  5. Velmi hezká podívaná, krásné fotografie přírody. Není nad to se odreagovat při procházkách v přírodě. Fascinující bukové lesy, určitě to byl moc pěkný výlet. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tam je to nádherné, vůbec to neznám! Moc děkuju za tip na výlet! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásný relax :-) je skvělé být tak blízko přírodě, zvířatům... Určitě to byl skvělý výlet :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ohh, to je nádhera ♥ Ta příroda sálá jenom z těch obrázků. Já byla onehdy na výletě na kole k Vírské přehradě a podobné scenérie se nám ukazovali podél řeky Svratky, prostě pastva pro oči, nádhera. Přírody je třeba si vážit. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Výlety do přírody doslova miluju! Během karantény jsem si je užívala o to víc, moc krásné fotky! :))

    OdpovědětVymazat
  10. Musím se přidat k většině a říct Ti, jak moc pěkné Tvé fotky jsou. :)) Krása!

    OdpovědětVymazat
  11. Místo vůbec neznám ani podle názvu, ale vypadá to tam moc hezky :)

    OdpovědětVymazat
  12. To je krásna príroda! Sem by som sa okamžite s radosťou vypravila. :) Rozhodne si musím urobiť čas a navštíviť toto miesto. Ďakujem za skvelý tip. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to je krásné, pořád s přítelem hledáme tipy na výlety, tohle se jistě bude hodit. :) Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  14. Vypadá to tam naprosto nádherně. :) Do přírody ráda chodívám.

    OdpovědětVymazat
  15. Opět krásná fotoprocházka:) Díííky.

    OdpovědětVymazat
  16. To je krása! Bukové lesy také intuitivně vyhledávám, jejich zelená barva je úžasně dobíjející.

    OdpovědětVymazat
  17. Tolik výletů do přírody během karantény jsme s přítelem snad nikdy nepodnikli :) A jsem za to moc ráda, že jsme pro jednou vystřídali kino ve městě za procházku v lese ♥

    OdpovědětVymazat
  18. Ta poslední fotka je nejkouzelnější♥ Úplně bych se tam teď nechala přenést a kochat se tou pohádkovostí:) Díky aspoň za toto pokochání:)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kousky dní

Rudý ruský boršč