Tam, na sever

 

Ahoj!

Srpen byl velmi nabytý měsíc plný změn, což se dozvíte z klasického plánovaného BUJO článku. Dnes bych ale ráda zmínila jeden výlet, který spadá ještě do července.

Vyrazila jsem za Ali do města Most. Původně jsme chtěly výletit mnohem víc i v okolí Mostu, plán byl původně na víkend. Ale bohužel se nezadařilo a já musela o víkendu na chatu za našima. Takže jsem přijela alespoň na den. Z Prahy je město vzdálené tak hodinku a půl, takže paráda.

Tam, co je ta voda, stávalo původní město Most.

Ali si mě vyzvedla u autobusu a vzala mne na prohlídku. Musím říct, že o svém rodném městě věděla spoustu zajímavých informací, tak jsem měla plnohodnotnou průvodkyni! Prošly jsme se centrem až ke kostelu, který je známý přesunem po kolejnicích z bývalého města Most. Podařilo se nám dostat až na věž, které byla shodou okolnostní přístupná veřejnosti. Cestou na věž mají po stěnách rozvěšené dobové i současné fotky různých míst ve městě, tak si člověk může udělat obrázek, jak se v průběhu dějin město svým přesunem změnilo. Z věže bylo celé město krásně vidět, tak jsme strávily hodnou chvíli kocháním.



Tu pohled na Hněvín. 

A tady už výhled na současný Most.

Když jsme se dostatečně vynadívaly, slezly jsme zase dolů a naše cesta vedla na náměstí, první i druhé. A pak samozřejmě na kávu! Měli výborné ledové latté, které nás osvěžilo v parném dni.

A kde jsme výlet zakončily? No přeci ve vinárně! Večer se nachýlil, tak jsem musela ochutnat místní víno a bylo moc dobré. To je jedna z věcí, které jsem o Mostecku netušila – v okolí jsou rozesety vinice a pěstuje se tam víno! Na severu!


Moc pěkně jsme si popovídaly a nakonec nezbylo než chytit autobus zpět do Prahy.


Děkuji Ali za pozvání a profesionální prohlídku! :)

Lu Wild

Komentáře

  1. Moc hezké fotky z výletu :) Ledové latté mám také moc ráda, v létě opravdu potěší

    OdpovědětVymazat
  2. To musel být super výlet! :) Určitě jste si to skvěle užily. :)

    OdpovědětVymazat
  3. To musel být povedený výlet. :)

    OdpovědětVymazat
  4. To muselo být super :) v Mostě jsem se byla podívat před rokem.
    Minulé prázdniny mě blogerka Hruška provedla po Litoměřicích. Byl to super výlet :)
    Leník

    OdpovědětVymazat
  5. Je vidět, že jste si výlet parádně užily. Vůbec jsem netušila, že se město takhle přesouvalo, zajímavá věc :) Výhledy tam mají krásný. A zakončení už nemohlo být lepší :D ;)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  6. Most jako město nemám ráda, ale okolí je hezké a je kam zajít na krásné procházky. Pěkné fotky :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherné fotky. V Mostě jsem nikdy nebyla a moc mě to neláká :)

    OdpovědětVymazat
  8. To zní jako skvěle strávený den! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Pěkný článek, ani já netušila, že kolem mostu jsou vinice, asi nejvíc Most znám ze seriálu a je fakt, že tam zrovna památky a místa, kam se vydat poznávat moc neukazují :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kousky dní

Rudý ruský boršč