Krásy Ko-ko-kokořínska

Ahoj!

Jdu se zase podělit o jeden výlet, na který mě a mého přítele vytáhla má těhotná kamarádka s přítelem. Už je v osmém měsíci, tak se prý už může jen pomalu koulet přírodou. :) Chvilku jsme zvažovali Křivoklát, ale nakonec jsme se vydali na skály Kokořínska a místní hrad.

Vyjeli jsme v sobotu po obědě a ačkoli to v Praze vypadalo na sychravé počasí, nakonec se vyjasnilo jen mlžný opar malinko zůstal.
Trasu vybírala Deny s Majdou jako "nejslabší" článek party, co se pohybu týká. Šli jsme okruh označený jako Fit stezka Kokořínskem a bylo to moc krásné! První část trasy vedla z parkoviště docela dost do kopce mezi skalami, pak už pokračovala po rovině, jednou po žebříku až do závěrečné fáze, když nás čekalo klesání, opět stoupání a závěrečný sestup na parkoviště. 


To fialové jsem já, stojící u Čertovy skály, jak jsem ji překřtila. Ve skutečnosti se tak nejmenuje, ale fotka níže dokazuje opak!



Kromě skal je odtud na různých místech výhled na hrad Kokořín, ovšem my toho kvůli oparu mlhy moc neviděli.. Což nám nezabránilo blaženě ucucávat kávu s výhledem do kraje. Však podívejte, nádhera!


Celý okruh má prý něco okolo šesti kilometrů, no my ušli nějak záhadně víc. Cestou jsme obdivovali prolákliny a skalní útvary, úžasné barvy a nasbírali jsme taky tašku hub - ty byly na závěrečnou smaženici dokonalé!

Když jsme se dostali k údajně nejkrásnější vyhlídce na hrad, už se pomalu stmívalo a opět padala mlha, takže jsme viděli sotva obrys. Proto jsme se rozhodli, že vyběhneme ještě na samotný hrad. Z parkoviště je to kousek, ale tedy po schodech. Ale nebojte, zvládla to i ta naše těhule! :) 

Samozřejmě hrad již byl zavřený, ale i zvenku je krásný. Alespoň máme důvod se ještě do této oblasti vrátit, má určitě co nabídnout! :)

Máte rádi podzimní výlety? Kde jste byli naposledy nebo kam se chcete podívat v dohledné době? :)

Lu Wild





Komentáře

  1. Moc pěkné fotky z výletu :) Myslím že ten název sis překřtila výborně, ten čert je zajímavý :)

    OdpovědětVymazat
  2. To muselo být krásné :) v září jsme byli v Českém ráji a na Troskách už měli také zavřeno, ale nemohli jsme si je nechat ujít, tak jsme tam šli druhý den :) Sice je Čertova skála jinde, ale tahle by si ten název taky zasloužila :D
    Leník

    OdpovědětVymazat
  3. Lu, Kokořínsko je moc krásné a ve zlatém listí dvojatě. Moc hezký výlet!
    Přeji poihodovou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné místo, už se těším až se tam podívám! Bohužel bez auta už to nebude tak rychle :(

    In the moment with Ejmina | Instagram

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné fotky, jistě to bylo super :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  6. Jo, jo. Kokořínsko je krásné. Také jsem měla už tu čest ho navštívit. :) A krásné fotky!

    Listy snů I Listy pohybu

    OdpovědětVymazat
  7. Kokořínsko mám taky ráda, za letošní covidový rok jsem ho prochodila křížem krážem, jen ten samotný Kokořín mi stále nějak utíká. :)

    Kamarádka je drsná, že v takto pokročilém těhotenství zvládla tak náročnou procházku!

    OdpovědětVymazat
  8. Lu, ted jsi mi nadpisem pripomnela mého dědu, který se jednou zakoktal, když se jelo na výlet na KOKOKOKOKOKOŘÍN:D. Smíchy se moje maminka v autě málem počůrala a tuhle historku slýchávám od dětství. Pá

    OdpovědětVymazat
  9. krásná podzimní procházka :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kousky dní

Rudý ruský boršč