Konečně na horách - Vipiteno

 Ahoj!

Je tu další přírůstek do mého cestovatelského ,,deníčku". 

Těsně před počátkem koronavirového šílenství jsme plánovali zimní dovolenou  na horách, protože oba s přítelem milujeme sníh, lyže, svařák a horský vzduch. Jenže ejhle! Nikam, hory zavíráme. Dva roky odkladů. Letos už jsme si teda řekli, že to už není možný a před Vánoci opravdu vyrazili, opět do Itálie. Městečko Vipiteno se nachází v Jižním Tyrolsku, proto má ještě německý název Sterzing. Přítel sem jezdí s rodiči již leta (nebo spíš zimy), pro mě bylo toto místo zcela nové. 


Vipiteno je malinké město, historická část se skládá z jediné ulice s hotely a obchůdky, věže a náměstí, kde jsou pořádány Vánoční trhy. Za to má ale malebnou atmosféru, kterou podtrhla krásná výzdoba.


My sem ale přijeli kvůli lyžování. Přímo ve Vipitenu je jeden menší lyžařský areál, ale my popojížděli autem do jiného resortu - Ratschigens. Nahoru do středu sjezdovek vás vyveze kabinková lanovka, pak už si stačí vybrat z několika lanovek tu pravou. Jedna modrá sjezdovka vás dokonce zavede k jezírku se sochou medvěda a dřevěným srdcem.


Musím říct, že se jezdí výborně, lidí bylo všude kolem minimum, přeci jen ještě nezačala hlavní sezóna.

Samozřejmě, cestování za času korony není jen sluníčkové. Pro vstup do Itálie byl požadován test nebo očkování a vyplněný formulář, nikde po nás nic nechtěli. Ani na ubytování. Pro vstup do restaurací na vnitřní sezení byl vyžadován zelený covid pas (očkování) jinak smůla. Místní Carabinieri prý hodně kontrolují a pokuty pro hosty i majitele podniku jsou velké. I nás tam kontrolovali, dokonce jsme radeji z vinárny úplně odešli.. 


Taky jsme se samozřejmě slunili na svahu, pili místní Weissbier  a jen tak si užívali. Jezdili jsme spíš na pohodu a přesto jsme najeli přes 90 km! Jo a taky jsem si vyšlápla jeden malý vrchol - v lyžákách! Tímto mám odškrtnutou položku mého Bucket listu! :D 


A taky jsme pořád jedli. V hotelu jsme měli zaplacenou polopenzi, bufetové snídaně a večeře o pěti chodech! Co vám budu povídat, většinou jsem už při třetím nemohla! Ale všechno teda bylo vynikající, třeba čokoládová pěna ve skleničce. Taky jsme pili červené víno, místní odrůdu Lagrain. 


Moc jsme si dovolenou užili! Byla zapotřebí a musím říct, že být před svátky pryč a vyhnout se tak předvánočnímu shonu a stresu, bylo docela příjemné. Cukroví a dárky jsem tedy musela vyřešit s předstihem, ale dalo se to bez problémů.

Doufám, že se máte fajn a máte hezký den. :)

Co vy a zimní dovolené?

Lu Wild






Komentáře

  1. To jste měli s přítelem opravdu fajn dovolenou, fotky jsou úžasné ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to zní parádně, krásné fotky :) Já byla akorát na lyžáku na základce a gymplu. S rodinou nikam nejezdíme. Což je možná škoda... na lyžácích se mi líbilo :)

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá báječně! Chtěli jsme na lyže do Rakouska, ubytování jsem bookovala už v říjnu. Měla jsem však možnost bezplatného zrušení jen do 2 týdnů před příjezdem a poté bychom už platili plnou cenu, i kdybychom nepřijeli. A protože v Rakousku zrovna řešili, co s lockdownem (jeden právě končil), tak jsem všechno raději stornovala a jeli jsme do Jeseníků. Jako jo, bylo to taky fajn, ale Alpy jsou Alpy. Moc vám tento výlet přeji a sama doufám, že se na pořádné kopce taky brzy podívám. :)

    OdpovědětVymazat
  4. krásné místo, ty fotky jsou úžasné :) jsem ráda, že jste si to užili :) my v zimě jezdíme jen na výlety na hory :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné fotky, muselo to být super :) My chceme jet někam u nás, jen se někam podívat, na víkend, já nelyžuji, tak se maximálně sáňkuji doma na kopci :D

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  6. Páni! Nádherná příroda a určitě jste hodně zažili :)
    Já lyžovat neumím a zimu (málo stupňů) nemám ráda, takže tohle by nebylo nic pro mě :D

    OdpovědětVymazat
  7. To musela být nádhera! Naprosto úžasné fotky <3 :). Jelikož jsou ségra s mamkou po operaci kolen, tak moc nesjezdujeme, ani mě to moc nebaví. Nejradši mám běžky :) <3 před pár lety jsme byli na zimní dovolené v Krkonoších. Moc ráda bych si to zopakovala. Tak snad... :)

    OdpovědětVymazat
  8. Boží fotky! Vypadá to tam fakt krásně, museli jste si to fakt užít ♥ My takhle v zimě nikam nejezdíme, lyžovat jsem byla jen kdysi na základce se školou a celkově jsem hrozný zmrzlík, tak bych to v těch mrazivých horách dlouho nevydržela :D

    L.V.
    lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherné fotky! Úplně jsi mi vrátila tu atmosféru zasněžených Vánoc :) Děkuji za to!

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné hory, musel to být skvělý relax! :) My jsme taky s kamarády před Vánoci vypadli, zašili jsme se v jedné chaloupce na Vysočině a celý předvánoční shon nechali za sebou.... :)

    OdpovědětVymazat
  11. Úžasné, já hory miluju, obecně chození po horách jak ve sněhu, tak po trávě :) Konečně jsem se dočkala a příští týden jedeme s přítelem také, tak máme domluvený, že na svahu budeme 2 dny a 2 dny budeme lozit :)
    Nikys
    www.lifebynikys.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kousky dní

Rudý ruský boršč