Výlety s kočkou: Vraní skála

 Zdravím po dlouhé době! 

Jdu se s Vámi podělit o tip na lehký výlet příjemným terénem, který jsem absolvovala s kamarádkou a mým bengálským kocourem Mauglím :) (Ano, chodím s kocourem ven na vycházky. :)) Cílem byla vyhlídka Vraní skála na Křivoklátsku.

Naše cesta započala ve Zdicích na nádraží, kde jsem vyzvedávala kamarádku, odtud jsme popojely ještě kousek autem do obce Svatá.

Svatá - Vraní skála - Svatá, okruh cca 5 km, lehká obtížnost

Cesta vede po modré turistické značce kousek po silnici, což je pro nás s Mauglím vždy oříšek. Musím ho nést v náručí a to on venku nemá moc rád, když je všude kolem tolik zajímavých věcí! Ale vždycky to nějak dáme a tady to opravdu netrvalo dlouho. Odbočujeme na lesní pěšinu, po které se jde moc příjemně i kocourovi. Po té se jde až na rozcestí, kde se napojíme na žlutou a jsme skoro u vyhlídky. Poslední úsek tvoří prudký kopec, skála a schůdky vytesané v kameni. Vzhledem k tomu, že na výlet jsme si vybraly sobotu a bylo pěkně, tady se potkáváme se spoustou lidí a psů. Proto mi Mauglí opět musí do náruče, respektive na ramena. Takhle ho vynesu až nahoru, kde už si to prozkoumává vesele sám a získává si lidské i psí kamarády.


Oné "schody" na vyhlídku.


Co vám budu povídat, všude jsme s Mauglím za atrakci, přece jen kočku na vodítku nepotkáte jen tak běžně. Na průměrné procházce zodpovím tisíc dotazů, asi tak. To je jeden z důvodů, proč preferujeme klidné cesty bez lidí a samozřejmě i kvůli kocourovi, protože musí každého zkontrolovat, nechat projít nebo očuchat, takže se nám jinak cesty prodlužují časově. :D 
Proto na cestu zpátky volím jinou cestu než všichni ostatní. Normálně se pokračuje po žluté zpět do Svaté. Ale kolem je spousta menších cest, takže jsme zvolily trochu jinou a na žlutou se napojili až posléze. 



Tady to podávám trochu ve zkratce, ale s Mauglím jsou procházky v jeho tempu, pln lovení různého hmyzu, skákání na stromy a podobných kratochvílí, takže na rychlé tempo se moc nehraje. Ale když nemá co jiného, tak vzorně ťapká přede mnou, poslouchá víc než leckterý pes! 

Kdyby vás něco zajímalo o trase nebo o cestování s kočkou, klidně se ptejte - sbírám data pro článek, pokud by byl zájem :)

Tento výlet doporučuji, pokud máte cestu kolem, je to opravdu rychlovka a výhledy jsou krásné. :)
Kde jste naposledy výletili vy? 

Lu Wild a Mauglí

Komentáře

  1. O skále slyším poprvé. Byl to určitě parádní výlet. Hlavně, že vyšlo počasí :) Schody vypadají dost nebezpečně :D Cestování s kočkou musí být zajímavé! Moc se těším na článek, úplně si to nedovedu představit, takže se těším na nové informace :) Má třeba někdy "běhavou" náladu? Že peláší dopředu a tahá, jako pes? Nebo chodí rozvážně?

    OdpovědětVymazat
  2. Mauglí je úžasná kočička, je skvělé, že jej bereš na takové výlety ♥ Krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tohle je asi ta nejroztomilejší věc, kterou jsem dnes viděla. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na Křivoklátsku? Sakra, já to mám skoro za rohem a neznám to, to jsem ostuda :-D Moc se mi to líbí a výhledy miluji :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Na Křivoklátsko se zrovna chystám, díky za tip na skálu! :) Máš krásnýho kocourka! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Cici je naprosto parádní 😍 naše teda vodítko nesnese, takže se chodí ven venčit sama 😁 ale je krásné, že můžete i takhle spolu objevovat :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  7. nedivím se, že jste atrakcí... je krásný a šikovný :) my býváme s pejskem taky atrakcí, ale mně osobně na tom nepřijde nic neobvyklého :)

    naposledy jsem byla na výletě v Litomyšli na zámku :) ale už se těším, až se zase naskytne něco nového :D

    OdpovědětVymazat
  8. Páni, to je hrozně zajímavý! Opravdu jsem ještě nikdy kočku na procházce nepotkala, takže mě to hrozně zaujalo :D Jak jsi ho naučila, aby poslouchal? Mám za to, že kočičky jsou spíš takový lenoši a moc neposlouchají, na rozdíl od psů... :D Takže jsi mě vyvedla z omylu!

    OdpovědětVymazat
  9. Máte psa v těle kočky. :) Je fajn, že pravidelně "venčíte", když si to Mauglího plemeno žádá. S kočičákem bych se mezi pejsky bála, tak je dobře, že se jich nebojí a přátelí se s nimi.

    OdpovědětVymazat
  10. Tak tam musíme s přítelem někdy vyrazit, vypadá to tam fakt pěkně 🙂.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kousky dní

Rudý ruský boršč