Nevinně u vína

 Ahoj!

Do jaké skupiny lidí se řadíte: vinaři - pivaři - míchači? Osobně jsem asi od každého kousek, záleží na společnosti, chuti a náladě. Třeba teď cucám náš národní poklad, který jsem vytůnila. Mám totiž takovou lehkou úchylku na jednu kombinaci. Víte, co je úplně nejlepší k vychlazené české, pořádně hořké plzni? No přece čokoláda! Neodsuzuj, dokud jsi nezkusil, já tě vidím! Můj trik je dát si kostičku mléčné čokolády rozpustit na jazyk, vnímat tu chuť a sladkost na jazyku.. A když už mám poslední zbyteček v puse, tak si mocně loknu hořkého piva. Ó bože! 

Pardon, jestli jsem někoho znechutila. :) Ale jsem si jistá, že takovou nějakou "nechutnost", co je strašně skvělá, má většina lidí. Prosím, přiznejte se, co je ta vaše? Přece v tom nezůstanu sama!

Samozřejmě jsem ale zase odběhla od tématu, měli  jsme tady řešit přece víno!

Ráda piju víno k dobrým sýrům nebo v rámci tvoření buja - na uměleckou krizi. Moje nejoblíbenější je obecně červené, suché. Konkrétně si mne velmi nakloníte odrůdami Primitiva, Tempranilla nebo Malbecu. Jsou to relativně těžká, plná vína, které ne každému sedí. Vlastně jsem často neměla nikoho, s kým bych si červené dala. Jedině můj tatínek a nyní tedy přítel, mne podporují! Jinak každá holka (sorry, vím, že v dnešní době se tohle nesmí psát), která se mnou chce jít na vínko, volí bílé a ještě sladké. Pokud volíme rozlévané, je to naprosto ok, pokud chceme ale lahev, je to komplikace. Jako ano, bílé je lehčí, sladší se pije takzvaně samo, k některým jídlům se naopak bílé velmi hodí. Vypiju i bílé, neříkám, že ne, ale nemám z něj takový požitek - červené je prostě láska!

A jak říkávala prababi, je dobré na krvinky!

Co si myslíte, že jsem tedy řekla, když mne kontaktovali z Vína od Bodláků a nabídli mi, že mi pošlou tři lahve libovolného vína, abych je ochutnala a pak se podělila s Vámi. Moje reakce: Cože, někdo říkal víno zdarma? 

Tak jsem se nechala zlanařit, už i já! Ovšem stálo to za to! Prozkoumala jsem jejich stránky, kde nabízejí vína takřka všeho druhu, zahraniční i česká, perlivá i šumivá samozřejmě bílá, červená i růžová. Váhala jsem s výběrem, ale nakonec vyhrála dvě italská Primitiva (jak říká přítelův tatínek - víno pro primitivy jako jsme my) a jedno oranžové víno Pinot Gregio s růžovou barvou a bublinami.
Je skvělý, že na jejich stránkách máte konkrétně popsaný každý produkt, včetně kyselinky nebo zbytkového cukru. Také se něco dozvíte o jednotlivých odrůdách.

Sama spolupráce byla vynikající: jasné instrukce, objednávka i doprava na jedničku.
Pak přišlo na řadu ochutnávání. Začali jsme s oranžovým Pinot Gregiem a než jsem ho stihla vyfotit, bylo fuč! A to se přítel ofrňoval, že ty bublinkaté moc nemusí! Každopádně bylo jemné, bublinky neškrábaly  v krku, naopak by člověk podle chuti pomalu neřekl, že tam nějaké jsou. Za pomoc s fotografováním převelice děkuji hlavní hvězdě: Mauglímu! Bez něj bych to nezvládla..

A Primitiva, moje lásky!


Jedno jsme vypili: Primitivo Bocca della Veritá, druhé Primitivo Salento si šetřím. Proč? To první bylo totiž tak vynikající! A to tvrdím z pohledu osoby, co byla loni přímo v Itálii v regionu Puglia, kde se Primitivo především pěstuje a vyrábí! Za mě parádní, ráda si nechám poslední lahev jako překvapení pro příjemný večer. :)

Jak jste na tom vy a víno obecně? Konkrétně? :) Šli jste někdy do nějaké spolupráce?

Piš, piš, piš, 
ať sežere tě myš!

Lu Wild

a její spoluprácový spam.
Influencer lvl. 1000.



Komentáře

  1. Já alkohol nepiju, jakože vůbec. Vůbec mi nechutná :D Super, že ti přišla spolupráce, ze který máš radost! :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  2. Alkohol nepiju, takže se o zkušenosti bohužel nemohu podělit. Je super, že ti chutnalo. Mauglí je super :D

    OdpovědětVymazat
  3. alkohol jde mimo mě, ale maminka je vinař :)

    OdpovědětVymazat
  4. Primitiva, no to jsou mňamky. Já pitný režim dodržuji:) hlavnè vodou pramenitou, ale k dokonalému prožitku požití jídla musí být i vhodné pití, takže já se kvalitniho alkoholu nezříkám v přípustné míře, dokud mohu:)

    OdpovědětVymazat
  5. Víno moc nemusím. Přítel říká, že jsem barbar, protože ho míchám s colou, sladkou vodou. Ale sladká Pálava mi udělá radost. Jednou v Itálii jsme byli na degustaci vína. Jsme degustovali tak dlouho, až mi chutnalo téměř každé. K tomu jsem nevěděla, že může chutnat i večka politá olivovým olejem. 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme dvě barbarky, já sice víno ráda, ale na vinařském běhu jsem tam kopla jednu plzeň "jen to hvízdlo" :)

      Vymazat
    2. Hlavně, že vám chutná! :) S colou se dá vypít všechno, co teče, a pivo - to je zase na žízeň! Takže chápu!

      Vymazat
  6. Já vůbec nepiju, nechutná mi to ale po zhlédnutí seriálu o Paříži, Francii, mám chutˇ si dát :D

    OdpovědětVymazat
  7. Veľmi krásne vínka. Ja nepijem takže to by nebolo pre mňa :)

    HOW TO WEAR BIZNISS TROUSERS

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kousky dní

Rudý ruský boršč